המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ק"ג שימורי עגבניות מקולפות – מרוסק
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • חצי ליטר יין אדום
  • 1 ציפורן (אפשר גם בלי)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

קוצצים דק או טוחנים את הירקות במעבד מזון ( כדי שהילדים לא יראו אותם) בסיר גדול מזהיבים אותם עד להשחמה, מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב.
כשהבשר הגיר את נוזליו והוא כמעט מבושל, מוסיפים יין אדום עד שכמעט יכסה את הבשר, מצמצמים עד לחצי כמות הנוזלים, מוסיפים את העגבניות ומעט מים, מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כשלוש שעות. מידי פעם מערבבים ושמים לב שהבשר לא נדבק לתחתית ונשרף. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

מתכון לרוטב בולונז