אופן ההכנה:

  • משרים את החומוס במים בכלי שטוח ופתוח לאור – להנבטה.
  • ממליחים ,מפלפלים ומקמחים את נתחי הצוואר וצולים אותם בסיר עם מעט שמן זית על אש בינונית עד להזהבה ומוציאים הצידה.
  • מסננים את החומוס וצולים בשומן שנותר בסיר כחמש דקות עד שינוי צבע ומוציאים למסננת בצד.
  • באותו הסיר צולים את הירקות חתוכים גס עד להזהבה ומוציאים הצידה.
  • מנקים את משקעי הצליה מהסיר בעזרת ציר .
  • מסדרים בחזרה בסיר : ירקות , נתחי צוואר וחומוס ומוסיפים ציר עד לכיסוי המוצקים
  • מתבלים במלח , בהרט וכמה פרוסות פלפל חריף.
  • מבשלים על אש נמוכה 3 שעות
  • מתבלים ביוגורט ומתקנים תיבול.
  • אפשר להגיש על אורז

בתאבון !

המצרכים:

  • 1 ק"ג צוואר טלה פרוס
  • 2 ליטר ציר טלה
  • 250 גר חומוס
  • שומר גדול
  • בצל לבן גדול
  • גזר גדול
  • פלפל חריף ירוק אחד
  • שלושה גבעולי סלרי
  • שמן זית
  • קמח
  • מלח
  • פלפל חריף ירוק
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • יוגורט צאן