אופן ההכנה:
- משרים את החומוס במים בכלי שטוח ופתוח לאור – להנבטה.
- ממליחים ,מפלפלים ומקמחים את נתחי הצוואר וצולים אותם בסיר עם מעט שמן זית על אש בינונית עד להזהבה ומוציאים הצידה.
- מסננים את החומוס וצולים בשומן שנותר בסיר כחמש דקות עד שינוי צבע ומוציאים למסננת בצד.
- באותו הסיר צולים את הירקות חתוכים גס עד להזהבה ומוציאים הצידה.
- מנקים את משקעי הצליה מהסיר בעזרת ציר .
- מסדרים בחזרה בסיר : ירקות , נתחי צוואר וחומוס ומוסיפים ציר עד לכיסוי המוצקים
- מתבלים במלח , בהרט וכמה פרוסות פלפל חריף.
- מבשלים על אש נמוכה 3 שעות
- מתבלים ביוגורט ומתקנים תיבול.
- אפשר להגיש על אורז
בתאבון !
המצרכים:
- 1 ק"ג צוואר טלה פרוס
- 2 ליטר ציר טלה
- 250 גר חומוס
- שומר גדול
- בצל לבן גדול
- גזר גדול
- פלפל חריף ירוק אחד
- שלושה גבעולי סלרי
- שמן זית
- קמח
- מלח
- פלפל חריף ירוק
- פלפל שחור
- בהרט
- יוגורט צאן