[vc_row equal_height="yes"][vc_column width="1/3"][vc_column_text]
מצרכים
10 מנות
5 ק"ג ספריבס לבן (חתוך לצמדים או לרביעיות) או בייבי בק ריבס בשדרה שלמה.
לרוטב:
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
50 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
250 מ"ל חומץ בן יין אדום
250 גרם קטשופ
500 גרם תמרים לחים או יבשים ללא גרעין
250 מ"ל רוטב HP או ברביקיו אם אין.
2 לימונים שלמים
3 כפות מלח גס
1/4 כוס הל
2 עגבניות צלויות בגריל חתוכות גס
1 ראש שום קלוף
1 צרור נענע טרייה קצוצה גס[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]
אופן ההכנה
סירופ סוכר:
1. מביאים מים וסוכר לרתיחה ומבשלים 6-5 דקות. מצננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
הרוטב:
3. מערבבים בסיר סירופ סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, קטשופ, דבש ורוטב HP.
4. טוחנים במעבד מזון את שאר המרכיבים, מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ומבשלים עד שהקצף נעלם כמו בקפה. מסירים מהאש.
5. אחרי שממליחים ומפלפלים את נתחי הספריבס צולים אותם על גריל.
6. מעבירים את הצלעות לתבנית ויוצקים עליהן רוטב ומים ביחס הבא: 700 מ"ל רוטב על 2 ליטר מים (שומרים את שאר הרוטב להמשך).
7. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים, עד שהספריבס מתרככות אך לא מתפרקות.
8. מוודאים שהן מכוסות בנוזלים במהלך האפייה.
עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בתבנית.
9. סמוך להגשה מוציאים את הספריבס מהתבנית ומעבירים לסיר נקי.
10. יוצקים לסיר את שארית הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ונדבק לצלעות. מגישים מיד.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]בהכנת מנת הדגל של בוריס קוגניצקי ממסעדת מושבוצ צריך להשקיע וגם להתחיל לפחות שעתיים שלוש לפני הארוחה, אבל מה לא עושים בשביל להרשים….[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]