בשנת 1972 כשסיים אהוד שניידר את שרותו הצבאי, בער בו הרצון לחזור למורשתו ולהקים עדר במרעה.
אהוד,דינה וחמשת ילדיהם גרו אז בקוניטרה והחלו בטיפוח עדר פרות בלאדי מקומיות וקשוחות מעורבות בפרות סימנטל גדולות ופוריות יותר.
בהמשך עברה המשפחה לבית הבק (בית השליט התורכי המחוזי בשפך הירדן לכנרת).
בשנות ה – 90 חזרו יפתח ויוחאי, בניו של אהוד לגידול העדר, רכשו את העדר של קיבוץ גשור והחליטו להשביח את איכות הבקר על ידי עירוב זנים וטיפוח מתמשך של שושלות הפרות החזקות והבריאות.
יוחאי, שמתגורר עם משפחתו במעלה גמלא חלם שנים רבות על פתיחת אטליז מהעדר וחבר במקביל להקמתו של מיזם "חי בריא" שהתאים מאוד לגישתו לגידול הבקר.
פתיחת הקצבייה המשותפת למשק ולמסעדת מושבוצ בשנת 2015, תרמה אף היא לשינוי התפיסה של יוחאי ויפתח לגבי גידול והכלאת זני הבקר בעדר וכיום מחצית העדר מוקדש לטיפוח זן הסימנטל והמחצית השנייה מטופחת כעדר מסחרי מעורב מוכוון איכות בשר והתאמה לאיזור.
הבקר של משפחת שניידר גדל באופן ייחודי המספק לבקר חיים נאותים ומכובדים, מזון איכותי ואינו כולל אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה.
אנו מאמינים שבדרך זו של צריכה ישירות מהמגדל אנו תורמים לכלכלה המקומית, לרווחת בעלי החיים, לשקיפות שבה כל לקוח יכול לדעת מה וממי הוא קונה וכמובן לאיכות המוצר ממנו הוא נהנה.