מתכונים

מתכון לצלי

  • המתכון הוא מתכון בסיסי, וניתן ורצוי לשנות ולהתאים לטעמכם האישי.
  • אורך הבישול משתנה מנתח לנתח, והוא תלוי בעיקר בכמות הג'לטין, הרבה ג'לטין הרבה זמן, מעט – בישול קצר יותר. בין שעה וחצי לחמש שעות.

מצרכים:

בשר לצלי: שריר, אוסובוקו, פילה מדומה, כתף, אווזית.

ירקות שורש:    בצל

גזר

סלרי

פטריות

כוס יין יבש

עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה ללא הקליפה

מים או ציר בקר או ציר עוף

שתי כפות סויה

מיץ מחצי לימון

*כף סילאן , או דבש, או ריבת תפוזים    – לא חובה.

אופן הכנה:  במחבת משומנת קלות מטגנים את הבשר עד השגת אפקט מייארד (השחמה) ושמים בסיר בו יבושל הצלי.

באותו מחבת מטגנים את הירקות ומוסיפים לסיר

מוזגים את היין למחבת ומצמצמים עד שמפסיק ריח האלכוהול (בערך עד למחצית הכמות הראשונית) ומוסיפים את הנוזל לסיר.

מוסיפים נוזלים (מים רותחים או את הצירים) עד גובה הבשר, את הסויה, את המתוק במידה ושמים, ממליחים ומתבלים. מביאים לרתיחה ןמבשלים על אש הכי קטנה שאפשר. אפשר גם בתנור בטמפ' נמוכה 120 מעלות.

מידי פעם להפוך את הנתחים בסיר שלא יתייבשו, ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך.

לקראת סיום להוסיף את הלימון

אפשר ואף רצוי להכין מראש ולחמם לקראת הגשה.

בתיאבון